Путін хоче увійти в історію, відродивши Радянський Союз – Нуланд

Читать на русском
На її думку, саме в розрізі відновлення СРСР Путін і розглядає колишні радянські республіки, в тому числі Україну.
Вікторія НуландAP Photo

Президент Російської Федерації Володимир Путін сповнений нездорових амбіцій; він бачить мету свого життя у відновленні могутності Радянського Союзу, сподіваючись таким чином увійти в історію.

Про це заявила заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд, виступаючи в Сенаті з питання переговорів президента США Джозефа Байдена і Путіна.

Примус до дзвінка: чого чекати від розмови Байдена і ПутінаПісля розмови Байдена і Путіна Україну під загрозою ескалації можуть змусити виконувати Мінські угоди.

На її думку, саме в розрізі відновлення СРСР Путін і розглядає колишні радянські республіки, в тому числі Україну; для нього СНД - його вотчина, зона впливу, яка повинна залишатися виключно в орбіті нового СРСР. При цьому не зрозуміло, чи задовольниться Путін тільки відновленням Радянського Союзу в його межах 1991 року, або вирішить потім відновити й соцтабір, оскільки апетит, як відомо, приходить під час їжі.

Нуланд додала, що Путіну не варто недооцінювати рішучість Європи, і якщо Кремль почне війну, вона буде дуже важкою і кривавою.

«Є безліч причин, чому нікому з нас не слід бажати війни. Вона буде надзвичайно кровопролитною і важкою для України, але також і надзвичайно кровопролитною і важкою для Росії» - підкреслила вона.

Нагадаємо, що у вівторок, 7 грудня, пройшли переговори Президентів Росії та США Володимира Путіна і Джозефа Байдена у форматі відеоконференції. В ході переговорів Путін звинуватив НАТО в тому, що Альянс «робить небезпечні спроби освоєння української території».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: