У «Київавтодорі» тривають обшуки: в чому підозрюють корпорацію

Читать на русском
У середу, 8 грудня, у Київавтодорі тривають обшуки. Відомо, що корпорацію підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на закупівлю прибиральних машин.
фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

У середу, 8 грудня, у «Київавтодорі» тривають обшуки. Відомо, що корпорацію підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на закупівлю прибиральних машин.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У 2020 році «Київавтодор» уклав договір на закупівлю та постачання 12 прибиральних машин. Загальна сума договору склала 32 млн. грн., тобто 2,6 млн. грн. за одиницю. Водночас, транспортні засоби були задекларовані з вартістю 1,2 млн грн за одиницю, що може свідчити про розкрадання коштів міського бюджету.

Обшук у місцевої влади: у яких містах і чому проводилиКоли й у рамках яких кримінальних проваджень правоохоронці проводили обшуки у місцевої влади – на інфографіці.

«8 грудня 2021 року на підставі ухвал суду в офісних приміщеннях Комунальної корпорації «Київавтодорі» та фірми-постачальника, а також за місцями проживання фігурантів провадження розпочато обшуки з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів щодо здійснених закупівель та фіксації відомостей про обставини здійснення кримінального правопорушення», – пише пресслужба.

Відповідно до ч. 5 ст. 191 КК України, особам причетним до розкрадання коштів загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Раніше повідомлялося про те, що ДБР прийшло з обшуками до «Київводоканалу».

Також зазначимо, 8 липня ДБР та СБУ також проводили обшуки у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та Комунальної корпорації «Київавтодор». Пізніше в СБУ розповіли, що чиновників підозрюють у закупівлі техніки за завищеними цінами та присвоєння 110 млн. гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: