У «Київавтодорі» пояснили, чому не можуть ефективно очистити столицю від снігу

Читать на русском
Попри постійну роботу комунальних служб, ситуація зі снігом на дорогах у Києві залишає бажати кращого. Столичні комунальники виправдовуються огидними погодними умовами та занадто сильним снігопадом
Комунальники розчищають вулиці КиєваКиевавтодор/Facebook

У Києві триває сильний , який вже спровокував транспортний колапс у столиці. У «Київавтодорі» заявили, що не можуть ефективно впоратися з розчищенням доріг через інтенсивність опадів.

Про це повідомляє «Сьогодні».

Основне, на що скаржаться комунальники - надто інтенсивні опади.

«Техніка розчищає вулиці та обробляє їх антиожеледними засобами. Але ви можете самі провести експеримент: ідеально почистити ділянку три на три метри. За 40 хвилин активного снігопаду її вже знову потрібно прибирати. А сніг у столиці не припиняється понад 15 годин. Наші служби вже обробили вулиці по 4-5 разів і продовжують це робити», – пояснили в «Київавтодорі».

Погода дійсно грає не на боці комунальників. Так, дорожні суміші, які розкидають на проїжджу частину, при морозі в 11 градусів і нижче вже не ефективні. А стовпчик термометра в Києві знаходиться нижче цієї позначки.

«Ті реагенти, що використовуються в Києві, не такі ефективні. Раніше, коли ми обробляли вулиці рідкими хлоридами, то сніг танув на проїжджій частині вже за 2-3 години. На жаль, зараз такого ефекту немає, потрібно дочекатися потепління», – скаржаться в комунальній корпорації.

Втім, комунальні служби не здаються і на вулицях Києва можна спостерігати епічні картини того, як через хуртовину у супроводі машин патрульної поліції пересуваються цілі колони снігоприбиральної техніки. На вулицях Києва працює 450 одиниць спецтехніки та понад 60 бригад ручного прибирання тротуарів. Однак попри те, що багато доріг чистять по 4-5 разів, до перемоги над роз'ятреною стихією комунальникам ще далеко.

Раніше повідомлялося, що через снігопад ввечері 8 лютого Київ застряг у заторах.

Також у двох містах через негоду призупинено роботу аеропортів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: