Білорусь пригрозила Україні можливим локальним конфліктом: у чому причина

Читать на русском
У Білорусі заявили, що Україна взяла курс на недружню політику через нібито скупчення військових на українсько-білоруському кордоні.
ілюстративне фотофото Фокус

У Раді безпеки Білорусі заявили, що Україна «взяла курс на недружню політику» через нібито скупчення військових на українсько-білоруському кордоні. У Мінську вважають, що це може стати початком конфлікту.

Про це повідомив державний секретар білоруської Ради безпеки Олександр Вольфович, передає білоруське видання «Белта» у Telegram.

Перевзувся у повітрі: як Лукашенко здав Білорусь без боюНевизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно зробив низку антиукраїнських заяв.

За його словами, Україна нібито «почала займати недружню позицію» щодо Білорусі.

«Ми здебільшого приділяли увагу захисту західних рубежів – з Польщею, Литвою. Сьогодні наша південна сусідка Україна почала займати недружню позицію щодо Білорусі, хоча білоруси та українці завжди жили у мирі, злагоді та добросусідстві», - сказав Вольфович.

Він заявив, що Україна проводить військові навчання «практично на державному кордоні Білорусі» і все це нібито відбувається під виглядом «боротьби з нелегальною міграцією».

«Навчання проводять на полігонах. Чомусь українське керівництво їх вирішило провести практично на державному кордоні під виглядом боротьби з нелегальною міграцією, розгортаючи угруповання збройних сил, важке озброєння, залучаючи гелікоптери та бойові літаки...Добре, що не дійшло до вогнепальних засобів застосування. Це може призвести до локального конфлікту. Дуже цього не хотілося б», - додав секретар.

Нагадаємо, Білорусь 4 грудня звинуватила українські гелікоптери Мі-8 у порушенні кордону під час навчань.

У МВС та ДПСУ відреагували на звинувачення Білорусі. А білоруські силовики пригрозили Україні «жорсткою реакцією».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: