Екссуддя Чаус оскаржував продовження домашнього арешту

Читать на русском
Апеляційна палата одержала скаргу від адвоката колишнього служителя Феміди з київського райсуду і призначила її до розгляду.
Микола Чаус

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призначила до розгляду скаргу на продовження цілодобового домашнього арешту колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт строком до 18 серпня. Пізніше його продовжили до 15 жовтня. Нещодавно ВАКС продовжив домашній арешт Чауса до 14 грудня, але його адвокат вирішив оскаржити це рішення. Тож апеляційна палата призначила скаргу до розгляду.

18 жовтня судді вирішили залишити рішення про продовження домашнього арешту без змін.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: