Антикорупційний суд продовжив домашній арешт екссудді Чауса

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку домашнього арешту підозрюваному.
Микола Чаус з адвокатами в судіфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 грудня строк цілодобового домашнього арешту колишньому судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 6 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт строком до 18 серпня. Пізніше його продовжили до 15 жовтня. У зв'язку з наближенням дати завершення дії запобіжного заходу прокурор САП клопотав про його продовження ще на два місяці.

Суддя клопотання задовольнив і продовжив цілодобовий домашній арешт Чауса до 14 грудня. Також підозрюваний зобов'язаний: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватись від спілкування із свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: