Зеленський привітав ЗСУ з 30-ю річницею

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та співробітників із Днем Збройних сил України, який відзначають 6 грудня.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та співробітників із Днем Збройних сил України, який відзначають 6 грудня.

Поздоровлення оприлюднено на сайті ОПУ.

30 років Незалежності: як змінювалися видатки на оборонуЯк за роки незалежності України змінилися видатки на безпеку та оборону, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Сьогодні Україна відзначає 30-річчя від дня створення національних Збройних Сил. Проте справжня історія розвитку нашої української армії сягає кількох століть, і її героїчний шлях нерозривно поєднаний із усіма історичними етапами становлення та розвитку Української держави», - наголосив президент.

«Увібравши в себе найкращі національні військові традиції, що сформувалися у важких, кривавих війнах та збройних конфліктах минулого, українська армія за час своєї новітньої історії пройшла складний шлях до формування дієздатної та високоорганізованої бойової структури, впевненої у своїх силах та здатної зламати будь-які загарбницькі плани ворога», – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що у день свого професійного свята військовослужбовці ЗСУ продовжують захищати суверенітет та свободу держави від російської агресії.

«Від імені українського народу висловлюю подяку особовому складу та ветеранам Збройних сил України за самовіддану службу, стійкість та героїзм, виявлені при захисті територіальної цілісності країни. Цього дня ми схиляємось перед пам'яттю героїв, які віддали життя за Україну. Їхній подвиг житиме вічно і служить взірцем чесного та самовідданого служіння Вітчизні. Переконаний, що Збройні сили України й надалі надійно захищатимуть свободу та незалежність нашої держави», - додав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський відповів, чи можлива сьогодні повномасштабна війна із Росією.

А у Міноборони назвали терміни можливої ​​ескалації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: