У Путіна назвали заяви про ескалацію на кордоні Росії та України «істерикою»

Читать на русском
Прессекретар Путіна запевнив, що Росія не готувала, не готує і не планує готувати ніяких наступів на будь-яку з сусідніх держав
Дмитро ПєсковФото РІАН

У Росії заявили, що всі зроблені президентом України Володимиром Зеленським заяви щодо російських військ навколо українського кордону, так само як і публікації ЗМІ з США і Європи - це звичайна «істерика».

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков в коментарі ТАСС.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ця істерика, яка нагнітається зараз в англосаксонських ЗМІ, в українських ЗМІ і підтримується українськими політиками на чолі з главою держави, ми вважаємо її абсолютно неприйнятною... Самі твердження про те, що Росія на когось збирається наступати, і закиди на адресу Росії в тому плані, що Росія якось агресивно поводиться, абсолютно безпідставні та невірні по суті. Ми побоюємося, ми вже говорили, що це нагнітання може бути спробою приховати власну підготовку з силового вирішення проблеми Донбасу. Це було б повним безумством» - сказав він.

Пєсков також заявив, що Росія не готувала, не готує і не планує готувати ніяких наступів на будь-яку з сусідніх держав.

«Росія - абсолютно миролюбна країна, яка зацікавлена в добрих стосунках зі своїми сусідами» - додав він.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що Російська Федерація нападе на Україну в тому випадку, якщо вона приєднається до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

Раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис.військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: