Українцям не варто поспішати витрачати «тисячу від Зеленського» – експерт

Читать на русском
Вакцинованим варто почекати вироблення імунітету після вакцини, а потім вже йти кудись витрачати отримані гроші
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українцям не варто поспішати витрачати тисячу гривень, яку вони отримали за вакцинацію. Варто почекати хоча б кілька тижнів, а не відразу ж кидатися в кінотеатри, фітнес-клуби тощо.

Про це розповіла епідеміолог Людмила Мухарська в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Мені хотілося б з медичної точки зору сказати, що людям потрібно пояснити, що якщо людина вакцинувалася сьогодні, то це не означає, що завтра вона зможе йти в кінотеатр. Тому що людей направляють в місця скупчення населення, туди, куди ми говоримо - не ходіть поки, тому що йде епідемія вірусу. Тому потрібно людям сказати, що після того, як вони вакцинуються, потрібно почекати кілька тижнів, поки не зможе виробитися захист і антитіла. І тоді вже можна подумати про те, щоб піти в кінотеатр. Але краще купити книжки або щось таке, що не вимагає контакту з іншими людьми» - пояснила вона.

Від 570 до 4500 грн: скільки та кому платять за вакцинацію у різних країнахУ яких країнах платять громадянам за вакцинацію та розмір бонусів, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Як відомо, президент Володимир Зеленський 15 листопада пообіцяв по 1 тис. грн кожному українцю, хто отримав дві дози вакцини від коронавірусу. За його словами, держава таким чином вирішила підтримати постраждалий від пандемії бізнес. Обов'язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, це повинен підтверджувати сертифікат вакцинації в «Дії».

Гроші не дадуть готівкою, витратити їх можна буде на придбання залізничних і авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи в спортзали або фітнес-клуби, відвідати кінотеатр, театр, музей або виставковий центр. Пізніше до списку додали придбання книг.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій. Пенсіонерам буде альтернативний варіант отримання «тисячі Зеленського».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: