Стало відомо, чи даватимуть тисячу гривень за вакцинацію до 19 грудня

Читать на русском
Тисяча гривень за вакцинацію. Коли потрібно зробити щеплення від коронавірусу, щоб отримати гроші. Чи даватимуть виплати, якщо вакцинувався до 19 грудня 2021 року.
Сергій Никифоровфото wikipedia.org

Одну тисячу гривень за повну вакцинацію від коронавірусу зможуть отримати всі українці, які зробили щеплення до 19 грудня 2021 року, а також після цієї дати.

Про це заявив прессекретар глави держави Сергій Никифоров у Facebook у вівторок, 16 листопада.

Зеленський пообіцяв по тисячі гривень вакцинованим від COVID-19: реакція соцмережТисячу гривень вакцинованим від ковіду пообіцяв Володимир Зеленський. Реакція соцмереж – у добірці.

«Її (1 тисячу гривень – ред.) отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку «Джонсон&Джонсон» або двома – у всіх інших. До 19 грудня та після», - роз'яснив він.

Никифоров нагадав, що цю тисячу гривень отримати готівкою не можна буде. За його словами, насамперед - це масштабна програма з підтримки бізнесу, який найбільше постраждав від пандемії та локдаунів.

«Механізм виділення грошей ще опрацьовують, але вже зараз можна сказати, що це не готівка. Це буде певний ваучер чи сертифікат, чи депозит – називайте як хочете – на перелік товарів та послуг», - сказав він.

За словами Никифорова, повний список товарів та послуг поки що формують. Його оголосять найближчим часом, але це здебільшого буде «культура, подорожі та спорт».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що для українців, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, запровадять «бонус». З 19 грудня вони зможуть отримати тисячу гривень – через додаток «Дія». Для пенсіонерів обіцяють альтернативну можливість отримати гроші за відсутності смартфона.

«Слово і діло» зібрало реакцію соцмереж на «тисячу від Зеленського за вакцинацію».

На сьогодні в Україні отримали дві дози вакцини від COVID 8,8 млн. осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: