Януковичу та двом колишнім міністрам повідомлено про підозру в держзраді

Читать на русском
За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора колишньому президенту України Віктору Януковичу та двом колишнім міністрам оборони було повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.
Фото: Bigmir.net

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора колишньому президенту України Віктору Януковичу та двом колишнім міністрам оборони було повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

За даними слідства, колишній президент за співучасті з двома колишніми міністрами оборони України упродовж 2012-2014 років здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування ЗСУ, яке полягало у скороченні чисельності, розформуванні окремих військових частин та підрозділів, зміни їх місця дислокації тощо. Такі дії вчинялися зокрема на території Автономної Республіки Крим, що надалі призвело до анексії півострова.

Таким чином, високопосадовці надали іноземній державі - Російській Федерації та її представникам, допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього Президента Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі.

Згідно з вироком, Янукович визнаний винним ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

При цьому експрезидент виправданий ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: