Зеленський під час святкування Дня ЗСУ передав військам велику партію військової техніки

Читать на русском
ЗСУ отримали катери типу Island, танки, бронетранспортери, бронеавтомобілі, модернізований винищувач, вертоліт і транспортний літак
Ілюстративне фотоpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський в ході урочистостей у Харкові на честь Дня Збройних Сил України заявив про передачу українським військам великої партії нової військової техніки.

Про це повідомляє Офіс президента України.

«Сьогодні тут і в інших регіонах України Збройним силам України буде передано близько сотні одиниць озброєння і військової техніки. У Харкові Бойові бригади отримають нові модернізовані танки Т64БМ «Булат», десятки бронетранспортерів БТР-4Е і десятки вітчизняних бронеавтомобілів» Козак 2М.1» - сказано в повідомленні.

30 років Незалежності: як змінювалися видатки на оборонуЯк за роки незалежності України змінилися видатки на безпеку та оборону, дивіться на інфографіці Слово і діло.

В Одесі Військово-морські сили України отримали перші два катери типу Island; в українському флоті вони отримають імена «Фастів» і «Суми».

На території аеродрому в смт Озерне Житомирської області ЗСУ отримали модернізований винищувач Су-27, навчально-бойовий літак L-39, вертоліт Мі-8 і дообладнаний за стандартами НАТО військово-транспортний літак Ан-26.

У Краматорську командувач операцією об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк вручив військовим сертифікати на 34 броньованих автомобілі «Козак-2м1».

У Києві військовослужбовці ЗСУ отримали 13 легкоброньованих автомобілів Hummer. Ще 15 таких бронеавтомобілів отримали військові у Львові.

Нагадаємо, раніше в ході урочистостей на день ЗСУ Зеленський присвоїв загиблому військовослужбовцю звання Героя України - його нагородили орденом «Золота Зірка».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: