У Росії відповіли на дані розвідки США про нібито плани вторгнення РФ в Україну

Читать на русском
У МЗС РФ прокоментували повідомлення західних ЗМІ про плани вторгнення в Україну. Йдеться про матеріал газети The Washington Post, а саме про готовність до вторгнення близько 175 тисяч військових РФ.
Марія ЗахароваФото: пресслужба МЗС РФ

Представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова прокоментувала повідомлення західних ЗМІ щодо можливих планів вторгнення в Україну.

Її слова наводить російське видання «Комерсант» у суботу, 4 грудня.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Російські збройні сили на російській території – законне право суверенної держави. Виходячи з дій НАТО в регіоні (від маневрів у Чорному морі до поставки озброєнь в Україну), американська преса має бути стурбована агресивними діями не Росії, а США», - сказала Захарова.

За її словами, «Штати проводять спецоперацію із нагнітання обстановки навколо України з перекладанням відповідальності на Росію. Її основу становлять провокаційні дії поблизу російських кордонів, які супроводжуються обвинувальною риторикою на адресу Москви».

«В принципі, нічого нового – класична західна тактика. Дивує лише масштаб нахабства та брехні», - додала представник російського МЗС.

Нагадаємо, американська газета The Washington Post з посиланням на документи розвідки та коментарі офіційних осіб, а також Associated Press оприлюднили інформацію, що «Росія зосереджує біля кордонів України угруповання у 175 тисяч військовослужбовців, щоб незабаром розпочати вторгнення».

Глава Міноборони України Олексій Резніков напередодні в Раді заявив, що повномасштабна ескалація з боку РФ можлива наприкінці січня 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що «така ймовірність (повномасштабної війни з РФ – ред.) може бути щодня».

Заяви у ЗМІ щодо планів РФ вторгнення в Україну раніше коментував президент Росії Володимир Путін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: