ЄС вилучив ще дві країни із «зеленого списку» подорожей

Читать на русском
Рада ЄС оголосила сьогодні про виключення ще двох країн із переліку держав, громадянам яких дозволено поїздки до країн ЄС.
Фото: pixabay.com

Рада ЄС оголосила сьогодні про виключення ще двох країн із переліку держав та територій, з якими країнам ЄС рекомендовано поступово скасовувати обмеження на поїздки. Україна, як і раніше, не входить до «зеленого» списку.

Рішення ЄС оприлюднено на сайті Європейської ради у четвер, 2 грудня.

Подорожі до Європи: до яких країн Євросоюзу можуть поїхати українці (оновлюється)Як змінилися правила в'їзду до країн Євросоюзу для українців після вилучення країни із зеленої зони – на інфографіці.

«Відповідно до рекомендацій про поступове скасування тимчасових обмежень на несуттєві подорожі до Євросоюзу, Рада ЄС оновила перелік країн, спеціальних адміністративних регіонів та територіальних утворень, для яких обмеження на подорожі мають бути скасовані. Зокрема, зі списку виключено Йорданію та Намібію», - йдеться у повідомленні.

У зеленому списку залишаються: Аргентина, Австралія, Бахрейн, Канада, Чилі, Колумбія, Індонезія, Кувейт, Нова Зеландія, Перу, Катар, Руанда, Саудівська Аравія, Південна Корея, Об'єднані Арабські Емірати, Уругвай, Китай (за умови в .

Нагадаємо, ЄС виключив Україну із «зеленого списку» для подорожей 9 листопада після погіршення епідситуації в країні. Проте низка країн залишила кордони відкритими для вакцинованих туристів.

«Слово і діло» писало, куди зараз можуть поїхати українські туристи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: