У МОЗ розповіли, за що можуть оштрафувати власників готелів на зимових курортах

Читать на русском
Власників готелів на гірськолижних курортах України в період карантину штрафуватимуть за відсутність у туристів COVID-документів.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Власників готелів на гірськолижних курортах України в період карантину штрафуватимуть за відсутність у туристів COVID-документів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу у четвер, 2 грудня.

До Нового року «ковідна» хвиля має залишити Україну – санлікарВ Україні на кінець грудня цього року ситуація з COVID-19 буде спокійнішою ніж на початок листопада.

Він наголосив, що на гірськолижних курортах «надавати послуги дозволяється лише тим людям, у яких перевірили наявність так званих COVID-документів».

«Повнолітні відвідувачі та клієнти на зимовому відпочинку повинні мати документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 або негативний результат тестування чи одужання», - сказав він.

За словами голови МОЗ, відвідувачам курорту рекомендується надати унікальну позначку, наприклад наклейку, що дозволяє ідентифікувати, що документи в людини вже перевірялися. Також позначка має свідчити, хто саме її видав.

«У разі відсутності у відвідувачів чи працівників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 тис. до 170 тис. грн», - зазначив він.

Нагадаємо, напередодні було названо умови для відпочивальників на курортах у період карантину.

До курорту Буковель узимку пустять більше поїздів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: