Не лише Буковель: Ляшко розповів про роботу гірськолижних курортів у карантин

Читать на русском
Як працюватиме Буковель та інші гірськолижні курорти взимку в період карантину та червоної зони. Чи потрібний сертифікат вакцинації або ПЛР-тест.
Віктор ЛяшкоФото Слово і діло

Українські гірськолижні курорти цієї зими прийматимуть відпочиваючих лише за наявності сертифікату про вакцинацію від коронавірусу.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час прес-конференції, пише РБК-Україна.

Україна у «червоній» зоні: чи будуть ефективними нові карантинні обмеженняНові карантинні обмеження вже називають локдаун для невакцинованих. Схоже, що головна їхня мета – пришвидшити темпи щеплення. Чи спрацює подібна стратегія – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми вже прописали в чинній постанові, що для вакцинованих гірськолижні курорти в Україні, не тільки Буковель, працюватимуть», - повідомив голова МОЗ.

Він закликав українців брати це до уваги під час планування відпочинку взимку. Також Ляшко попередив, що такий захід діятиме і для охочих скористатися канатною дорогою.

«Щоб щоразу не приходити на канатну дорогу та не показувати COVID-сертифікат – якщо ви оселилися в готель, там буде можливість отримати відповідний браслет, у якому буде зазначено, в якому готелі ви мешкаєте. І далі ви можете потрапити із цим браслетом на цю лінію», - уточнив міністр.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні Київ та 15 областей перебувають у «червоній» зоні карантину. ТРЦ, кафе, ресторани та спортзали можуть працювати лише за умови повної вакцинації співробітників та сертифікатів у відвідувачів.

З 8 листопада «червоною» стане ще одна область України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: