До Нового року «ковідна» хвиля має залишити Україну – санлікар

Читать на русском
В Україні на кінець грудня цього року ситуація з COVID-19 буде спокійнішою ніж на початок листопада.
фото Радіо Свобода

В Україні на кінець грудня ситуація з COVID-19 буде спокійнішою, ніж на початок листопада. А на Новий рік епідемічна хвиля може залишити територію України.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому у п'ятницю, 26 листопада.

COVID-19 в Україні: чи пішла на спад хвиля захворюваності і чого чекати у грудніЯк змінилася ситуація з коронавірусом в Україні, які області можуть вийти з червоної зони і коли чекати на нову хвилю захворюваності – у матеріалі.

«Зважаючи на тенденції та прогнози, кінець грудня буде дійсно епідемічно спокійнішим, ніж початок листопада. Ми бачимо, що області, що знаходяться в «червоній» зоні, виходитимуть з неї. Деякі «червоні» зони залишаться, але це точно не буде погіршення епідситуації», - повідомив він.

За словами Кузіна, до Нового року COVID-хвиля спаде, і області продовжать переходити з «червоних» зон у «помаранчеві» та «жовті».

«До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За тими прогнозами, які ми використовуємо, показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми зараз майже перейшли пік показників. Навіть додавання кількох областей до «червоного» рівня не впливатиме на загальноукраїнську статистику з огляду на те, що великі регіони повертатимуться до «помаранчевої» або навіть «жовтої» зони», - зазначив він.

Нагадаємо, в Україні за добу від коронавірусу одужало понад 24 тисячі хворих.

Санлікар також повідомляв, що на сьогоднішній день основний ризик потрапляння COVID-19 та штаму Дельта йде з території Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: