Кулеба розповів, що заважає Україні вступити до НАТО

Читать на русском
Бачення окремими країнами ЄС та НАТО України крізь призму їхніх відносин із Росією є головною перешкодою для вступу України до цих союзів.
Фото: Aspi

Бачення окремими країнами ЄС та НАТО України крізь призму їхніх відносин із Росією є головною перешкодою для вступу України до цих союзів.

За словами Дмитра Кулеби, членство України в ЄС та НАТО – це лише питання часу, повідомляє пресслужба МЗС України.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Україна – природна частина європейської та євроатлантичної спільноти. Ми розуміємо, що в ЄС є певний скепсис щодо подальшого розширення. І що країна має відповідати всім Копенгагенським критеріям, яких ми досягнемо. Втім, не це головна перешкода для нашого членства в ЄС», - сказав міністр в інтерв'ю німецькому виданню Die Zeit.

За його словами, головна перешкода – «те, що окремі країни НАТО та ЄС досі дивляться на Україну крізь призму своїх відносин із Росією».

«І тому мій меседж до них простий: сприймайте Україну за її власними якостями та чеснотами. Ми заслуговуємо на те, щоб на Україну дивилися як на Україну. Відносини з Росією – це одне, відносини з Україною – це інше», - зазначив міністр.

Раніше Кулеба заявив, що Україна не має наміру вирішувати конфлікт на Донбасі силовим шляхом.

Нагадаємо, Кулеба розповів про дії України у разі повномасштабного вторгнення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: