Директор БЕБ розповів, коли відомство запрацює повноцінно

Читать на русском
Бюро економічної безпеки, яке запустили у листопаді цього року, зможе повноцінно працювати не раніше кінця зими.
фото з відкритих джерел

Бюро економічної безпеки, яке запустили у листопаді цього року, зможе повноцінно працювати з кінця лютого-початку березня.

Про це повідомив голова ВЕБ Вадим Мельник у бліц-інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна у вівторок, 30 листопада.

Найкращі світові моделі та ментальний опір: чого чекати від створення Бюро економічної безпекиБюро економічної безпеки має незабаром запрацювати в Україні. «Слово і діло» розібралося, як функціонуватиме орган та чого від нього чекати.

За його словами, повноцінно бюро працюватиме не раніше кінця весни.

«З кінця лютого – на початку березня. Тому нам не можна було затягувати запуск. Приблизно з середини грудня ми розпочинаємо конкурси на регіональних керівників, щоби запустити одночасно БЕБ по всій Україні. Паралельно з тим протягом двох місяців проходитиме передача справ нашої підслідності від ДФС, Нацполіції, ДБР. Це все неможливо було зробити до запуску органу», – повідомив він.

Нагадаємо, уряд у четвер, 25 листопада, запустив у роботу Бюро економічної безпеки, але в нього ще не було будівлі. Центральний апарат БЕБ поки що сформовано лише на 30%. Через два дні бюро офіційно отримало будівлю від Кабміну.

Рада 17 листопада ухвалила законопроект із поправками до адміністративного та кримінального законодавства щодо запуску ВЕБ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: