Суд оштрафував експосадовицю Київської облради за несвоєчасно подану декларацію

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув матеріали адміністративного протоколу і визнав винною колишньому посадову особу Київської облради.
Київська обласна рада

Суд визнав винною колишню керуючу справами виконавчого апарату Київської обласної ради Тетяну Джуренко та оштрафував її за несвоєчасно подану декларацію після звільнення.

Таке рішення 23 листопада ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у протоколі Національного агентства з питань запобігання корупції, 14 серпня 2020 року Джуренко звільнили з посади керуючої справами виконавчого апарату Київської облради. Проте, вона подала декларацію після звільнення лише 29 травня 2021 року, тобто несвоєчасно і без поважних причин, чим вчинила адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією. Відповідальність за це передбачено частиною 1 статті 172-6 КУпАП.

Під час розгляду справи сама Джуренко не заперечувала пропущення нею строку подачі декларації за 2020 рік, після припинення виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши висновок прокурора, який вважав, що в діях експосадовиці є склад адміністративного порушення, пояснення Джуренко, суддя визнала її винною. Також експосадовицю оштрафували на 850 грн.

«(Тетяну Джуренко – ред.) визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, та притягнути до адміністративної відповідальності у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Печерський суд не побачив сумісництва посад колишнім міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом. Також суд не вбачав конфлікту інтересів у діях секретаря Рахункової палати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: