Ляшко розповів, коли чекати на нову хвилю коронавірусу

Читать на русском
Він уточнив, що в ситуації з коронавірусом важко щось прогнозувати, оскільки збудник інфекції постійно порушує всі прогнози.
З відкритих джерел

Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися з кінця січня до кінця березня.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю телеканалу ВВС.

За словами чиновника, на ці терміни може вплинути поява нових мутацій коронавірусу.

У деяких областях України можуть запровадити НС: на скільки і що це означатиме для громадянУ деяких областях України можуть запровадити надзвичайний стан через міграційну кризу. За яких умов і на скільки можуть запровадити НС – у матеріалі.

«Нову хвилю (коронавірусу – ред.) можна очікувати до кінця січня – лютого – березня. Якщо інші мутації не приведуть до іншого. У якомусь цьому тимчасовому проміжку буде значне зростання захворюваності», - сказав Ляшко, додавши, що більш точний прогноз буде готовий цього тижня.

Він уточнив, що в ситуації з коронавірусом важко щось прогнозувати, оскільки збудник інфекції постійно порушує всі прогнози.

«Навіть по цій хвилі були очікування на середину листопада, а серйозний стрибок (захворюваності - ред.) пройшов у середині жовтня», - уточнив міністр.

Міністр додав, що уникнути високої летальності від коронавірусу дозволить активна вакцинація, включаючи бустерні дози. За його словами, в Україні все готове для третього щеплення від коронавірусу.

Раніше у ВООЗ назвали умову завершення пандемії коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: