Апеляційна палата продовжила обов'язки обвинуваченого експрацівника СБУ

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків обвинуваченого.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду продовжила до 25 січня строк дії обов'язків, покладених на колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Ростислава Харченка, якого обвинувачують в одержанні хабаря.

Таке рішення 26 листопада ухвалила колегія судді АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, апеляційна палата ВАКС стягнула 88 100 грн застави Харченка за неявку його до суду. Також судді призначили йому нову заставу з такими обов'язками: прибувати за кожною вимогою до суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та носити електронний засіб контролю. У зв'язку з наближенням дати завершення їх дії прокурор САП просив продовжити обов'язки. Судді клопотання задовольнили.

«Клопотання прокурора - задовольнити. Продовжити до 25 січня 2022 строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Ростислава Харченка – ред.) при застосуванні до нього запобіжного заходу у вигляді застави», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 9 липня ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди.

За версією сторони обвинувачення, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, колишнього СБУшника Харченка відправили під нічний домашній арешт. Пізніше йому пом'якшили запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: