Апеляція ВАКС стягнула в бюджет заставу експрацівника СБУ

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково клопотання прокурора САП про звернення застави в дохід держави.
Апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду стягнула 88 100 грн застави, внесеної за колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Ростислава Харченка через порушення обов'язків.

Таке рішення 11 жовтня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Звернути в дохід держави та зарахувати до спеціального фонду Державного бюджету України суму у розмірі 88 100 грн застави, внесеної обвинуваченим (Ростиславом Харченком – ред.). Застосувати до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 90 000 грн», – ідеться в рішенні.

За даними «Слово і діло», обвинувачений Харченко у серпні не з'явився до суду, попри обов'язок це робити.

Як відомо, 9 липня ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди.

За версією сторони обвинувачення, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, колишнього СБУшника Харченка відправили під нічний домашній арешт. Пізніше йому пом'якшили запобіжний захід.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: