Суд над Саакашвілі знову відбудеться без його присутності

Читать на русском
Пенітенціарна служба Грузії знову відмовила колишньому президенту Міхеїлу Саакашвілі бути присутнім 15 листопада у Тбіліському міському суді.
facebook.com/SaakashviliMikheil

Пенітенціарна служба Грузії знову відмовила колишньому президенту Міхеїлу Саакашвілі бути присутнім у понеділок, 15 листопада, у Тбіліському міському суді на процесі проти нього у справі про розтрату державних коштів.

Про це йдеться у заяві відомства.

У Грузії депутати парламенту оголосили голодування на підтримку СаакашвіліДев'ять депутатів-опозиціонерів парламенту у Грузії оголосили голодування на підтримку ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Відмову доставити Саакашвілі до міськсуду пенітенціарна служба пояснює турботою про його безпеку і пропонує провести процес із дистанційним включенням Саакашвілі.

«Подання засудженого Міхеїла Саакашвілі в залі засідань суду, виходячи з питань його безпеки, пов'язане з певними ризиками. На даному етапі засуджений відмовляється від суттєвої частини лікування, його доставка на судовий процес створює додаткові ризики щодо його здоров'я», - йдеться у заяві відомства.

У Мін'юсті пропонують проводити судові засідання дистанційно чи у тюремній лікарні. Тим часом, як стверджує адвокат екс-президента Шота Тутберідзе, до лікувального закладу глданської в'язниці №18 не впустили консиліум лікарів, сформований МОЗ, пише Грузія онлайн.

Медики чекали дві години, а потім їм нібито повідомили, що робочий годинник закінчено.

Зазначимо, 10 листопада пенітенціарна служба також не доставила Саакашвілі із тюремної лікарні до суду.

Нагадаємо, цими вихідними повідомлялося про різке погіршення здоров'я Саакашвілі. Минулого тижня його адвокат повідомив, що Саакашвілі припинив голодування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: