Суд повторно призначив засідання у справі про підкуп голови Держгеокадастру

Читать на русском
Після самовідводу однієї з членів колегії суддів антикорупційний суд призначив повторне підготовче засідання у справі.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд після самовідводу судді призначив повторне підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка та його пособника Олексія Ковальова у спробі підкупу ексголови Держгеокадастру Романа Лещенка.

Таке рішення 23 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, раніше судді призначили на 10 листопада підготовче засідання. Проте його відклали на 23 листопада і тоді судді розглянули заяву про самовідвід члена колегії Тетяни Гавриленко. Суддю відвели і призначили повторне підготовче засідання на 25 листопада, яке відклали до 30 листопада.

Як відомо, ВАКС заарештував виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка та його посередника Олексія Ковальова. Пізніше за них внесли заставу для виходу з-під арешту. Після чого на підозрюваних поклали обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: