Заступник міністра культури не задекларував будинок, в якому мешкав син – агентство

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації першого заступника керівника Мінкульту і знайшло там порушення.
Ростислав Карандєєв

Перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв не зазначив у виправленій декларації за 2020 рік житловий будинок під Києвом, в якому мешкав його син.

Про це йдеться в висновку Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, перший заступник міністра Карандєєв не зазначив відомості про об'єкти нерухомості, які належать його синам на праві користування чи фактичного проживання. Зокрема, з 2018 року місцем проживання синів вказано в Києві, що підтверджується інформацією від колишніх дружин Карандєєва. Один із синів у 2020 році проживав і навчався у Кракові, Польща, однак вартість житла невідома.

Також заступник міністра не вказав житловий будинок в селі Вища Дубечня Вишгородського району Київської області. Згідно з даними, вказаний будинок вартує майже 450 тисяч гривень. Сам Карандєєв пояснив, що сини дійсно там проживали і він мав про це інформацію. На його думку, це не потрібно було робити, оскільки була інша редакція норми Закону «Про запобігання корупції».

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на загальну суму 449 966 грн, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у відомстві.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що депутат Миколаївської облради Олександр Кукуруза «забув» про два гектари землі. Також агентство вважає, що нардеп «Слуги народу» Ольга Саладуха не задекларувала подарований будинок.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: