Екснардеп Пастух не задекларував зобов'язання своєї дружини – агентство

Читать на русском
Антикорупційне агентство закінчило перевірку щорічної декларації колишнього депутата та експосадовця, знайшовши там порушення.
Тарас Пастух

Колишній народний депутат, ексзаступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тарас Пастух не задекларував майже 1 млн грн зобов'язань своєї дружини, чим вчинив порушення.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, екснардеп Пастух не вказав 981 500 грн фінансових зобов'язань своєї дружини, яка мала внести ці кошти до статутного капіталу компанії «Холодний яр». Загалом вона мала внести 1,2 млн грн, проте фактично здійснила операцію на 218 500 грн.

Також Пастух не задекларував грошові кошти своєї дочки в розмірі 112 467 грн, які лежать на рахунку в ПриватБанку. Сам він пояснив, що помилково не вніс ці відомості до декларації. Це стосується й менших сум, які лежать на банківських рахунках. Загалом ідеться про 146 092 грн. Також Пастух неправильно вказав вартість житлового будинку на Тернопільщині, доходи сім'ї тощо. Загалом ідеться про 92 734 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені в декларації, відрізняються від достовірних на суму 1 220 326 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкту декларування встановлені ознаки злочину, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: