Кулеба заявив, що Україна не збирається вирішувати конфлікт на Донбасі силовим шляхом

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не налаштована йти військовим шляхом розв'язання проблеми Донбасу.
Фото DW

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не налаштована йти військовим шляхом розв'язання проблеми Донбасу.

Про це він повідомив німецькому виданню Zeit.

Він зауважив, що альтернативою дипломатії є війна, але українська влада хоче уникнути військового сценарію. Він наголосив, що наразі і Норманді, і Мінськ перебувають в стані коми, але вони все ще живі. Україна буде продовжувати спроби, тому що хоче миру, стабільності та безпеки для всієї Європи.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Деякі країни, на жаль, схиляються до російського наративу про те, що Україну не можна озброювати, тому що це ніби-то підбадьорює нас або спонукає до будь-яких військових дій. Ми ні на кого не нападали і не збираємося вирішувати проблему на Донбасі військовим шляхом», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, Україна підписала угоди про постачання військової техніки та озброєння з кількома європейськими державами. Нарощування збройових запасів спрямоване на стримування агресії Росії, а не на ескалацію конфліктів.

Відомо, що уряд Канади розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі агресивної активності Росії на кордоні.

Додамо, нещодавно Кулеба розповів про дії України у разі повномасштабного вторгнення РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: