В ОБСЄ засудили систематичні перешкоди роботі спостерігачів на Донбасі

Читать на русском
Лінде та Шміт закликали до негайного усунення обмежень, які перейшли на новий рівень, фактично перешкоджаючи роботі СММ.
twitter.com/osce_smm

В ОБСЄ висловили стурбованість систематичними перешкодами свободі пересування, з якими стикається місія в Україні, у непідконтрольних урядові України районах, особливо на Луганщині.

Про це сьогодні повідомили чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде та Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід.

Лінде та Шміт закликали до негайного усунення обмежень, які перейшли на новий рівень, фактично перешкоджаючи роботі СММ.

«За минулий тиждень пересування патрулів СММ ОБСЄ через лінію зіткнення було заблоковано збройними формуваннями у кількох місцях на Луганщині та двічі на Донеччині», - йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що СММ має мати безпечний та надійний доступ на всій території України.

«Необмежений та безумовний доступ до всіх районів необхідний для забезпечення ефективного моніторингу та звітності про ситуацію в галузі безпеки, а також для виконання інших передбачених мандатом завдань. Мандат також наказує Місії повідомляти про будь-які обмеження її свободи пересування або інші перешкоди для виконання її мандату», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося про те, що у Києві викрили схему продажу фальшивих посвідчень місії ОБСЄ.

Також зазначимо, що окупанти на Донбасі двічі не пропустили патрулі ОБСЄ за лінію зіткнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: