Депутат Миколаївської облради «забув» про два гектари землі – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство в результаті перевірки декларації миколаївського депутата знайшла в нього порушень на понад 800 тисяч гривень.
Олександр Кукуруза (ліворуч)

Депутат Миколаївської обласної ради Олександр Кукуруза не задекларував два гектари землі в Миколаївській області, майно власної дружини, а також вартість нерухомості.

Про це йдеться у висновках Національного агентства з питань запобігання корупції за результатами перевірки декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у документі, депутат Миколаївської облради Кукуруза не подав інформацію про 20 тисяч квадратних метрів землі на території Кам'яномостівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області.

Сам політик пояснив, що нібито не займався оформленням цієї земельної ділянки, а тому і не знав, що вона вже належить йому. Кукуруза нібито дізнався про це із запиту Нацагентства.

Однак такі пояснення не враховані, оскільки сам депутат надав НАЗК документ про право власності на цю землю. Як встановила експертиза, вартість цієї земельної ділянки становить 735 140 грн.

Також депутат не вказав інформацію про п'ять орендованих земельних ділянок його дружиною, її два квартири в Чорноморську Одеської області площами 40,3 і 76,6 квадратних метрів, нежитлові приміщення площею 96,2 кв. м в Южноукраїнську Миколаївської області, туалет загального користування площею 26,5 кв. м у Первомайську Миколаївської області і будівлю гаража на три бокси площею 63,6 кв. м у Первомайську Миколаївської області. Сам політик пояснив, що дружина не надала йому інформації про це.

Крім того, Кукуруза не вказав вартість житлових будинків площею 41,4 кв. м (вартістю 6177 грн) і 185 кв. м (вартістю 107 414 грн), а також нерухомості площею 139,2 кв. м (100 тис. грн). Загалом депутат заповнив декларацію недостовірно на суму 848 731 грн.

«Недостовірні відомості, зазначені в декларації, відрізняються від достовірних на суму 848 731 грн, що становить розмір від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – наголошують у НАЗК.

У разі визнання депутата Кукурузи винним, йому загрожує штраф від 17 до 42,5 тис. грн.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: