НАЗК склало протокол на заступника міністра інфраструктури

Читать на русском
Антикорупційне агентство склало і скерувало до суду адміністративний протокол стосовно одного із заступників керівника Мінінфраструктури.
Анатолій Комірний

Національне агентство з питань запобігання корупції склало і скерувало до суду протокол стосовно заступника міністра інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолія Комірного.

Про це «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

Як стверджують в органі, на Комірного склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тобто, йдеться про суміщення заступником міністра своєї посади з входженням до складу виконавчого органу приватного комерційного підприємства.

«За порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності НАЗК було складено й направлено до суду протокол стосовно Анатолія Комірного, заступника міністра інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Він, працюючи на посаді заступника міністра, входив до складу виконавчого органу підприємства, що має на меті одержання прибутку», – наголосили в відомстві.

У разі визнання судом винним Комірному загрожує штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 до 8500 грн) з конфіскацією отриманого доходу від такої діяльності.

За даними реєстру юридичних осіб, до жовтня-листопада 2020 року Комірний, коли вже в серпні 2020 року обіймав посаду заступника міністра, був кінцевим бенефіціарним власником та керівником ТОВ «Преміум Тобако Маркет».

Нагадаємо, НАЗК передало до суду протокол щодо народного депутата Володимира Крейденка. Також антикорупційне агентство надіслало до НАБУ матеріали щодо одного із заступників голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: