Президент назвав терміни обрання керівника антикорупційної прокуратури

Читать на русском
Глава української держави повідомив, що ймовірно керівника антикорупційної прокуратури можуть обрати до кінця року.
Володимир Зеленськийфото: прес-служба ОПУ

Президент Володимир Зеленський хоче, щоб до кінця 2021 року було обрано нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це він заявив на пресмарафоні у п'ятницю, 26 листопада, у Києві.

«До мене звертались наші західні партнери, вони бачать, що ми просуваємося вперед. Я дуже хочу, щоб ми до кінця року змогли обрати керівника САП. Я знаю, там є фіналісти», – сказав президент.

За його словами, жодного тиску збоку Офісу президента на перебіг конкурс не здійснюється. Як стверджував президент, 25 листопада не відбулося засідання конкурсної комісії, оскільки один з членів комісії захворів.

«Я не знаю, хто там люди Татарова (заступника керівника Офісу президента – ред). Там немає людей Офісу президента», – підсумував Зеленський.

Як відомо, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін написав, що 25 листопада було зірвано засідання конкурсної комісії з обрання керівника САП через «частину комісії з Банкової». Зокрема, за словами Шабуніна, не з'явилися Євген Соболь (від фракції «Слуги народу»), Андрій Гуджал та Олена Бусол.

«Соболь, наприклад, готується до 100-річчя Вищого навчального закладу, а Бусол пішла у відпустку», – сказав він.

Президент Володимир Зеленський сьогодні, 26 листопада, проводить пресмарафон, присвячений екватору його каденції. Ми ведемо текстову онлайн-трансляцію пресмарафону.

Нагадаємо, до фіналу конкурсу на керівника САП увійшли прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк і детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко. Синюк, зокрема, є прокурором у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Водночас детектив Клименко був детективом у справах: про надання хабара, де є підозрюваним Татаров; заволодіння коштами Національної гвардії, де підозрюваним є колишній народний депутат Максим Микитась; екснардепа Олександра Онищенка; ексглави Державної фіскальної служби Романа Насірова та інших.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: