Зеленський відреагував на затримку роботи щодо обрання керівника САП

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський відреагував на затримку роботи щодо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на затримку роботи щодо обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Глава держави вважає, що члени комісії мають виконувати свій обов'язок, йдеться в його заяві у Twitter.

«Не почув адекватних пояснень щодо затримки конкурсу для обрання нового керівника САП. члени конкурсної комісії мають виконати свій обов'язок, як годиться. Для України ефективність роботи антикорупційних інституцій є пріоритетом», - написав президент.

Рік без розгляду: у яких гучних справах НАБУ і САП затягуються вирокиЧерез систематичну неявку сторони захисту та постійне відкладення судових засідань у деяких гучних справах досі не поставлено крапку у вигляді вироку.

Нагадаємо, Європейський союз і США закликали поновити роботу комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

«ЄС і США дуже розчаровані незрозумілими і невиправданими затримками в обранні керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вирішального органу у боротьбі з корупцією на високому рівні», - говорилося в заяві.

Відзначимо, 9 жовтня комісія не змогла зібратися, щоб призначити практичне завдання для кандидатів.

У конкурсі залишилося тільки два кандидати: прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк і детектив НАБУ Олександр Клименко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: