У Німеччині три партії досягли угоди щодо формування нового уряду

Читать на русском
Партії зелених, соціал-демократів та лібералів уклали коаліційну угоду, яка означає політику нового уряду в Німеччині.
фото АР

Соціал-демократи, які набрали найбільше голосів на виборах, «зелені» та вільні демократи досягли угоди про формування нового уряду Німеччини, яке покладе край епосі канцлера Ангели Меркель.

Про це пише видання DW у середу, 24 листопада.

Після Меркель: як зміняться відносини з Україною зі зміною влади у НімеччиніРезультати федеральних виборів у Німеччині – черговий геополітичний виклик для України. Про гарні новини та головні загрози для нашої держави у розбудові двосторонніх відносин із ФРН дізнавався політолог Олександр Радчук.

За словами лідера соціал-демократів Олафа Шольца, переговори відбулися у «дружній, але напруженій атмосфері, атмосфері повної довіри».

Як зазначив Шольц, який незабаром замінить Меркель, новий уряд прагнутиме не «найменшого спільного знаменника, а політики великого впливу».

Співголова Партії зелених Роберт Хабек додав, що в основі політики нового уряду буде узгодження добробуту із захистом клімату.

Лідер вільних демократів Крістіан Лінднер заявив, що в Німеччині є воля і бажання змін.

Коаліційна угода нового уряду Німеччини містить пункт, де вказано готовність підтримувати рух України до членства в Європейському Союзі. Про це пише «Європравда» із посиланням на текст коаліційної угоди.

«Ми працюватимемо спільно з ЄС та його державами-членами над подальшим розвитком Східного партнерства. Такі держави, як Україна, Молдова та Грузія, які прагнуть членства в ЄС, мають отримати можливість наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері верховенства права та ринкової економіки», - йдеться в угоді.

Також уряд ФРН продовжить допомагати Україні у відновленні територіальної цілісності та суверенітету.

«Ми прагнемо поглибити енергетичне партнерство з Україною, маючи великі амбіції у сфері відновлюваної енергії, виробництва зеленого водню, енергоефективності та скорочення викидів CO2», - сказано у документі.

Нагадаємо, на виборах у Німеччині у вересні цього року (перших після епохи Меркель) перемогли соціал-демократи. На початку жовтня у країні стартували коаліційні переговори.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: