Чехія може стати наступною країною, де впровадять обов'язкову вакцинацію

Читать на русском
Глава поліції Чехії Ян Швейдар вже розкритикував ініціативу уряду і висловив побоювання, що країна може втратити до 10 тисяч поліцейських
Ілюстративне фотоReuters

Чехія може стати наступною країною Європи, де буде впроваджено обов'язкову вакцинацію - саме про це думає чеський уряд. Правда, обов'язковою вона буде тільки для деяких груп ризику.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш, повідомляє видання Сеѕке Noviny.

За словами Бабіша, уряд підтримує ініціативу, згідно з якою планується зобов'язати щепитися від коронавірусу всіх чехів старше 60 років, медичних працівників, співробітників соціальних установ, пожежників, поліцейських і військових.

«Якщо ініціатива в підсумку буде затверджена, то обов'язкова вакцинація для пенсіонерів і працівників обраних професій почнеться з лютого 2022 року» - заявив він.

Зомбі-апокаліпсис-2021. Колонка Леоніда ШвецяМова, звісно, не про актуальну небезпеку повстання покійників із могил. А ось змоделювати ситуацію, коли потрібна міжнародна співпраця, щоб подолати смертельну небезпеку для людства, дуже корисно.

Глава поліції Чехії Ян Швейдар вже розкритикував таку заяву прем'єр-міністра. Він передрікає, що підсумком такої ініціативи може стати масове звільнення співробітників правоохоронних органів країни - щонайменше 10 тисяч поліцейських можуть піти у відставку.

«Близько 82% поліцейських і цивільних співробітників нашого відомства до сьогоднішнього дня отримали щонайменше одну дозу вакцини. Я радий цьому факту і вважаю його хорошим результатом. Але я не впевнений, що поліція Чеської Республіки може дозволити собі втратити 10 тисяч кваліфікованих працівників, які вакцинацію відкидають» - пояснив він.

Нагадаємо, Австрія стала першою країною Євросоюзу, яка оголосила про обов'язкову вакцинацію громадян. Її планують запровадити з 1 лютого 2022 року. Відмова від щеплення буде вважатися адміністративним правопорушенням з відповідним покаранням.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: