У М'янмі з початку перевороту загинуло 75 дітей – ООН

Читать на русском
З лютого 2021 року 912 м'янманців були вбиті, 6,77 тис. заарештовані і 5,27 тис. отримали різні покарання за участь у протестах
Протести в М'янміReuters

З початку протестів проти військової хунти М'янми в країні загинуло не менше 900 осіб, серед яких 75 дітей.

Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на дані Асоціації допомоги політичним в'язням і Комітету ООН з прав дітей (ААРР).

Так, за даними ААРР, з лютого 2021 року 912 м'янманців були вбиті, 6,77 тис.заарештовані та 5,27 тис. отримали різні покарання за участь у протестах. Ще 1963 людини перебувають у розшуку. У Комітеті також повідомили, що мають «достовірну інформацію» про загибель щонайменше 75 дітей і арешт більш ніж тисячі. Втім, свої джерела в Комітеті вважали за краще не розкривати.

Також з посиланням на ті самі «анонімні джерела» експерти ООН заявили, що хунта практикує взяття дітей у заручники тоді, коли сили безпеки не можуть взяти під арешт їхніх батьків, які перебувають у лавах протестувальників.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Європейський союз розширив санкції, які були введені проти представників військового режиму в М'янмі. Під санкції потрапили міністри та їх заступники, Генеральний прокурор М'янми, чотири державні установи. В цілому, санкції тепер поширюються на 43 фізичних особи та шість установ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: