В ООН відреагували на державний переворот в Малі

Читать на русском
Державний переворот в Малі. ООН, Африканський і Європейський союзи, Економічне співтовариство західноафриканських держав, США, Німеччина і Велика Британія закликали негайно звільнити політиків.
Reuters

Організація об'єднаних Націй, Африканський і Європейський союзи, Економічне співтовариство західноафриканських держав (ECOWAS), США, Німеччина і Великобританія закликали негайно звільнити політиків, заарештованих в Малі.

Про це сказано у спільній заяві, поширеній місією ООН у Малі.

Як відомо, військові в Малі заарештували президента Ба Ндао, прем'єр-міністра Моктара Уана і нового главу Міноборони Сулеймана Дукура.

Автори заяви називають подію в країні спробою насильницького захоплення влади і зажадали негайно звільнити затриманих.

Делегація ECOWAS оголосила, що прибуде в Малі 25 травня. Місія ООН в Малі висловила готовність співпрацювати з нею для відновлення перехідного періоду в країні.

Нагадаємо, у Малі стався новий державний переворот. Після оголошення про формування другого перехідного уряду в країні, тимчасовий президент і прем'єр-міністр були заарештовані військовослужбовцями, лояльними віцепрезиденту Малі полковнику Ассімі Гота. Ба Ндау і прем'єр-міністра Моктара Уана перевезли на армійську військову базу Каті поблизу столиці країни Бамако.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: