Саакашвілі планує державний переворот з тюремної камери – Служба безпеки Грузії

Читать на русском

Служба державної безпеки Грузії стверджує, що Міхеїл Саакашвілі з в'язниці планує державний переворот.

Про це повідомляють «Новини-Грузія».

У відомстві зазначили, що сьогодні, 6 листопада, учасники акцій протестів у Грузії на підтримку Саакашвілі, нібито, планують блокування будівель державних установ. Такі дії будуть спрямовані на насильницьке повалення уряду, а координує їх з в’язниці сам Саакашвілі.

«Через осіб, що входять в пенітенціарну установу для зустрічі з ним, він дає вказівки лідерам різних опозиційних партій», – зауважує заступник начальника контртерористичного центру СГБ Бачі Мгеладзе.

Пан або пропав: навіщо Саакашвілі повернувся в ГрузіюПовернувшись до Грузії, Міхеїл Саакашвілі прогнозовано потрапив до в’язниці. Водночас, чи не є такий крок заздалегідь виграшною ланкою у передвиборчій стратегії політика – аналізував політолог Олександр Радчук.

Відомо, що опозиційна партія «Єдиний національний рух» 6 листопада о 17: 00 за місцевим часом анонсувала масштабну акцію біля установи, де утримують Саакашвілі.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі. Нині він у в'язниці в Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування. Його засудили до трьох років позбавлення волі.

Нещодавно також повідомляли, що стан здоров'я колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який продовжує голодування, погіршується, він втратив 10% своєї ваги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: