Президента Гвінеї захопили бійці військового спецназу – ЗМІ

Читать на русском
Президента Гвінеї Альфа Конде захопили і утримують бійці військового спецназу на чолі яких стоїть полковник Мамаду Думбуя.
фото twitter.com/osasuo

Президента Гвінеї Альфа Конде захопили і утримують бійці військового спецназу на чолі яких стоїть полковник Мамаду Думбуя.

Про це повідомляє видання Linfodrome.

На вулиці вивели армію: в Гвінеї сталася спроба державного переворотуУ неділю, 5 вересня, у Гвінеї сталася спроба державного перевороту. Сильна стрілянина сталася вранці поблизу президентського палацу в столиці.

Як повідомляється, полковник Мамаду Думбуя і глава військової хунти схопили президента Гвінеї Альфа Конде після декількох годин стрільби біля президентського палацу в Конакрі.

Крім того, під вартою, за їхніми даними, виявилися багато високопоставлених чиновників. Згідно з інформацією видання, аеропорт столиці Гвінеї закритий, міжнародні рейси призупинені.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що група бійців спецназу Гвінеї намагалася змістити з посади президента країни Альфу Конде. Ситуація загострилася до рівня державного перевороту. Армійські підрозділи також перекрили єдину трасу і міст, які ведуть в урядовий квартал. У місті їздить військова техніка і тривають перестрілки.

За даними ЗМІ, за спробою путчу стоять представники групи сил спецпризначення, які вступили в зіткнення з охороною президента Альфа Конде. Групу очолює полковник Мамаду Думбуя, раніше служівшіій у французькому іноземному легіоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: