Молдова підтвердила отримання повідомлення від «Газпрому» щодо припинення постачання

Читать на русском
Зазначається, що до жовтня поточного року блакитне паливо закуповувалося по 126,7 доларів за тисячу кубометрів, а в жовтні його вартість зросла до 800,62 доларів.

У понеділок, 22 листопада, у «Молдовагазі» підтвердили отримання повідомлення від «Газпрому» щодо припинення постачання газу протягом 48 годин.

За інформацією пресслужби відомства, молдавська сторона працює над вирішенням цієї проблеми.

«Молдовагаз» підтверджує отримання 22 листопада 2021 повідомлення від «Газпрому» про необхідність оплати поточних поставок газу за жовтень і листопад 2021 протягом 48 годин», - йдеться в повідомленні молдавської компанії.

У компанії виник дефіцит платіжного балансу через зростання ціни на газ у 2021 році. Зазначається, що до жовтня поточного року блакитне паливо закуповувалося по 126,7 доларів за тисячу кубометрів, а в жовтні його вартість зросла до 800,62 доларів.

Зараз триває робота щодо врегулювання цієї ситуації, додали в компанії. У «Молдовагазі» висловили впевненість, що за підтримки влади Молдови в найкоротший термін цю проблему буде вирішено.

Раніше в «Газпромі» пригрозили припинити постачання газу до Молдови протягом 48 годин і вимагали сплатити вже поставлене паливо.

Також нагадаємо, уряд Молдови 22 жовтня запровадив режим надзвичайного стану терміном на 30 днів через критичну ситуацію в енергетичній сфері. 23 жовтня «Газпром» пригрозив припинити постачання газу до Молдови. Російський монополіст вимагає від молдавської сторони погасити борги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: