Спецпризначенці Грузії депортували українських правозахисників

Читать на русском
Українських правозахисників Віру Ястребову та Павла Лисянського депортувала спецслужби Грузії – вони збиралися влаштувати поодинокі пікети на підтримку ув'язненого Михайла Саакашвілі.
скрін відео

Українських правозахисників Віру Ястребову та Павла Лисянського депортувала спецслужби Грузії – вони збиралися влаштувати поодинокі пікети на підтримку ув'язненого Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила у Facebook сама активістка Ястребова.

«Сьогодні (йдеться про 19 листопада – ред.) я та мій колега Павло Лисянський прилетіли до Тбілісі, щоб організувати поодинокі пікети під в'язницею, де перебуває громадянин України Михайло Саакашвілі, та біля особняка олігарха Іванішвілі, який фактично є «смотрящим» РФ над Грузією. Після прильоту нас одразу затримали представники грузинських спецслужб. У нас забрали документи, допитали, а потім 3,5 години просто тримали у незнанні. Потім під конвоєм нас посадили на літак та відправили до України», – розповіла правозахисниця.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За словами Ястребової, вона повідомила про ситуацію уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денисової.

«У документах про причину депортації нам не повідомили. А грузинські спецслужби забрали у мене валізу та не повернули», – сказала Ястребова.

Вона додала з посиланням на співробітників SkyUp, що в останній місяць з кожного рейсу авіакампанії з Києва до Тбілісі депортують по 3-4 громадян України.

Нагадаємо, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі переправили з тюремної лікарні Глданської в'язниці до військового шпиталю міста Горі. Причиною став дуже поганий стан екс-президента після 49 днів голодування.

Раніше повідомлялося про те, що Саакашвілі перевели в реанімацію в'язниці, в якій його утримує чинний уряд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: