Саакашвілі знепритомнів, його перевели до в'язничної реанімації – лікар

Читать на русском
Рішення помістити Саакашвілі до реанімації було прийнято після того, як під час зустрічі з адвокатами він знепритомнів.
Михеїл Саакашвіліpicture-alliance

Колишній президент Грузії та голова Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїл Саакашвілі був переведений до реанімації в'язниці, в якій його утримує чинний грузинський уряд.

Про це повідомляє Грузія Оnline з посиланням на медика, знайомого зі станом Саакашвілі.

Медик розповіла, що рішення помістити Саакашвілі до реанімації було прийнято після того, як 18 листопада під час зустрічі з адвокатами він знепритомнів і був винесений з кімнати на ношах. Зараз його стан стабілізувався, причини нападу сінкопе (короткочасна втрата свідомості) стануть відомі після медичних досліджень.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Це була короткострокова втрата свідомості, був високий тиск і були нестабільні глікемічні показники. Він лежить в реанімації, і там чергує реаніматолог. Він повністю контактний... Параметри оксигенації, гемодинаміки та дихання в абсолютній нормі... після короткострокових реанімаційних дій його стан стабілізувався» - сказала вона.

Раніше незалежні лікарі за підсумками огляду Міхеїла Саакашвілі після 49 днів голодування заявили про критичний стан пацієнта і закликали терміново перевести його до приватної клініки.

Нагадаємо, минулого тижня адвокат Саакашвілі заявив, що він припинив голодування. А українського омбудсмена Людмилу Денисову, яка прибула зустрітися з Саакашвілі, не пустили до в'язничної лікарні до нього.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: