ЄС рекомендував використання пігулок від коронавірусу Merck

Читать на русском
У Євросоюзі агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало застосування пігулок від коронавірусу Merck. Також агентство почало оцінку пігулок від компанії Pfizer
З відкритих джерел

У Євросоюзі агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало застосування пігулок від коронавірусу Merck. Також агентство почало оцінку пігулок від компанії Pfizer.

Про це повідомляє пресслужба EMA.

«Комітет з лікарських засобів для людини ЕМА (CHMP) випустив рекомендації щодо застосування препарату Lagevrio (також відомого як Молнупіравір) для лікування COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Вакцина Pfizer/BioNTech: все що відомо про препаратВсе про вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech – ефективність, побічні ефекти, принцип дії.

Препарат може бути використаний для лікування дорослих із COVID-19, які не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку тяжкої форми коронавірусу.

«Lagevrio слід призначати якнайшвидше після встановлення діагнозу COVID-19 і протягом 5 днів після початку симптомів. Препарат, який випускається у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів», - йдеться у повідомленні.

У той же час в EMA повідомили, що вивчають дані про застосування препарату Пакловіда, розробленого компанією Pfizer.

«EMA розпочинає цей розгляд для підтримки національних органів, які можуть ухвалити рішення про його раннє застосування для лікування COVID-19, наприклад, в умовах надзвичайної ситуації, до отримання дозволу на продаж», - йдеться у повідомленні.

Раніше Pfizer підписала договір з урядом США про постачання COVID-таблеток.

Також нагадаємо, акції компанії Pfizer виросли на тлі успішних випробувань пігулок від COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: