Коронавірус здебільшого вражає бідні країни – ВООЗ

Читать на русском
Також урядовець додав, що уряди країн, які намагаються вакцинувати якнайбільше мешканців для виходу з пандемії, беруть на себе величезний ризик.

У ВООЗ заявили, що коронавірус став пандемією для бідних країн.

Про це повідомив спеціальний посланник Всесвітньої організації охорони здоров'я Девід Набарро, повідомляє The Guardian.

Також урядовець додав, що уряди країн, які намагаються вакцинувати якнайбільше мешканців для виходу з пандемії, беруть на себе величезний ризик.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

«Ця хвороба зараз здебільшого вражає бідних людей та бідні країни», - заявив представник ВООЗ.

Набарро сказав, що багаті країни, які намагаються «вакцинувати населення від активної пандемії», йдуть на величезну авантюру, заявивши, що одна з проблем полягає у появі нових різновидів, які можуть ухилитися від існуючих вакцин, а інша – у тому, що населення може не захотіти підкорятися, якщо буде знову введено такі заходи, як носіння масок та соціальне дистанціювання.

«Якщо відбуватиметься скуповування вакцин для ревакцинації, це призведе до глобальних наслідків, які справді будуть дуже екстремальними, і всі мають це знати», - наголосив Набарро.

Раніше повідомлялося про те, що у ВООЗ засудили широке застосування бустерних доз та щеплення дітей від коронавірусу через те, що в країнах з низькими доходами люди все ще чекають на перший укол вакцини.

Також нагадаємо, ВООЗ схвалила екстрене застосування індійської вакцини Covaxin.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: