У восьми українських регіонах знайдено новий вид дельта-штаму коронавірусу – МОЗ

Читать на русском
Вчені Лондонського інституту генетики вже мали справу з цим типом дельта-штаму, встановивши, що він на 10-15 відсотків заразніший, ніж вихідний варіант дельта-штаму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Відразу у восьми регіонах України виявлено новий, більш заразний тип дельта-штаму коронавірусу. Поки що його виявили в Одеській, Львівській, Волинській, Херсонській, Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській та Рівненській областях.

Про це на брифінгу заявив керівник державної установи «Одеський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Віталій Гончаров, повідомляє УНІАН.

За його словами, вчені Лондонського інституту генетики вже мали справу з цим типом дельта-штаму, встановивши, що він на 10-15% заразніше, ніж вихідний варіант дельта-штаму.

Вакцинація та штам Delta: голова МОЗ озвучив важливий фактВакцинація проти коронавірусу зменшує ризик смерті від штаму Delta у 11 разів, заявили в МОЗ.

«Не виключено, що цей підтип може бути найбільш заразним серед усіх варіацій коронавірусу» - додав він.

Нагадаємо, раніше вчені Інституту молекулярної біології та генетики НАНУ виявили в Україні 11 варіантів штаму Дельта вірусу COVID-19.

Дельта-штам коронавірусу домінує по всьому світу. На сьогодні 99 відсотків нових випадків коронавірусу пов'язано саме з цим штамом. Таким чином, він став значно більш поширеним, ніж будь-які інші штами.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: