Зеленський поговорив про Саакашвілі з прем'єром Грузії

Читать на русском
Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі запропонував допустити до Міхеїла Саакашвілі українських лікарів.
Фото з відкритих джерел.

Президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Грузії Іраклі Гарібашвілі запропонував допустити до Міхеїла Саакашвілі українських лікарів.

Як інформує ОПУ, глава держави порушив питання забезпечення прав громадянина України Саакашвілі та наголосив, що вони мають бути гарантовані повною мірою відповідно до норм міжнародного права.

Затримання Саакашвілі: у чому звинувачують колишнього президента ГрузіїУ чому звинувачують колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Зеленський окремо обговорив неприпустимість застосування до експрезидента непропорційних заходів примусу. Та акцентував увагу на необхідності надання доступу до Саакашвілі його матері та близьким.

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі та арештували.

Місцеві правоохоронні органи звинувачують експрезидента в зловживанні службовими повноваженнями, за що він раніше був заочно засуджений. Але це не єдина претензія до Саакашвілі. «Слово і діло» пропонує подивитись, у чому ще звинувачують експрезидента Грузії.

У в'язниці Саакашвілі оголосив голодування. Стан його здоров'я погіршився.

8 листопада Саакашвілі перевели із виправної колонії до тюремної лікарні. Україна надіслала Грузії ноту протесту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: