Українські військові вперше взяли участь у кібернавчаннях

Читать на русском
Представники Міністерства оборони й Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України вперше в історії беруть участь у кібернавчаннях Cyber Flag 21.
Фото з відкритих джерел.

Представники Міністерства оборони й Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України вперше в історії беруть участь у кібернавчаннях Cyber Flag 21.

Вони проходять на онлайн-платформі «Стійке середовище для кібертренувань» (Persistent Cyber Training Environment, PCTE), яка перебуває під операційним управлінням сухопутних військ Збройних сил США та дає змогу організовувати тренування з віддаленим доступом із залученням окремих осіб, груп або місій.

Тисячі кібератак на сайти влади: СБУ викрила хакерів з ArmagedonСБУ встановила хакерів угруповання Armagedon, які скоїли понад 5 тис. кібератак на державні органи України.

Cyber Flag це ініціатива США зі створення спільноти задля поліпшення можливостей з виявлення, синхронізації й спільного реагування на шкідливі дії в кіберпросторі.

Як розповіли в ОПУ, участь у заході є черговим кроком на шляху євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, Україна в 2021 році не тільки прийматиме на своїй території іноземних військових для участі в багатонаціональних навчаннях, а й відправить своїх бійців за кордон з цією ж метою.

Збройні сили України протягом року будуть тренуватися на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі та Болгарії. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: