Швеція готова направити до України військових для навчання ЗСУ

Читать на русском
Шведські солдати можуть вирушити до України для навчання українських військ на тлі нарощування російських військ на східному кордоні України.
фото Andreas Liljeheden/Sveriges Radio

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст підтримав пропозицію країн Балтії щодо проведення навчальної місії під керівництвом ЄС в Україні. Це допоможе навчити українських військових нових навичок.

Про це він заявив в ефірі Sveriges Radio.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Зараз усі погляди прикуті до Польщі та до того, що відбувається на кордоні, а це може означати, що Україна буде у тіні. Україна завжди актуальна, наша солідарність завжди має бути дуже чіткою. Ми вважаємо дуже важливим відзначити амбіції ЄС зробити свій внесок у безпеку та суверенітет України», - сказав міністр.

Гульквіст зазначив, що у цьому контексті шведські солдати можуть вирушити до України для навчання українських військ на тлі нарощування російських військ на східному кордоні України.

Нагадаємо, раніше у Генштабі назвали кількість російських військових на Донбасі.

При цьому в Генштабі припускали, що Білорусь та Росія можуть влаштувати провокації на кордоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: