Суд оштрафував ексголову Морської адміністрації за ненадання відповіді НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув матеріали адміністративної справи, що надійшли з НАБУ, і оштрафував колишнього посадовця.
Андрій Глазков

Солом'янський районний суд Києва визнав винним у ненаданні відповіді на запит Національного антикорупційного бюро колишнього виконувача обов'язків голови Державної служби морського та річкового транспорту Андрія Глазкова.

Таке рішення ще 22 червня ухвалив суддя райсуду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, НАБУ проводило інформаційно-аналітичну роботу щодо можливого вчинення корупційних правопорушень у сфері морського транспорту. Тож детектив надіслав до Держслужби морського та річкового транспорту запит про надання копій всіх документів щодо видачі одноразових дозволів на захід суден до портових засобів приватного підприємства «А.Н.К.» та повідомити інформацію про підстави видачі таких дозволів. Також детективи просили надати копії таких документів: окремого доручення в.о. Голови Морської адміністрації Глазкова «Про надання інформації про вантаж» і документів, що слугували підставами видання окремого доручення.

Проте, на той час в.о. голови Держслужби морського та річкового транспорту відмовився надати інформацію на запит, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 185-13 КУпАП (невиконання законних вимог посадових осіб НАБУ). Водночас адвокат Глазкова вважав, що в діях клієнта відсутній склад адміністративного правопорушення.

Суд визнав Глазкова винним у вчиненні адміністративного правопорушення і оштрафував його на 4250 грн. Адвокат ексголови Держслужби морського та річкового транспорту подав апеляцію на це рішення.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції винесло Глазкову припис через незаконне звільнення уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції.

Нагадаємо, антикорупційний суд оштрафував обвинуваченого депутата Миколи Чмиря Також ВАКС наклав грошове стягнення на свідків у хабарній справі в Київській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: