Комітет ВР не підтримує відставку Ткаченка

Читать на русском
У Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики заявили, що не планують підтримувати відставку Олександра Ткаченка з посади голови Мінкульту.
Микита Потураєвфото Слугв народe/Faceboоk

Заява голови Мінкульту Олександра Ткаченка ще офіційно не внесена до парламенту, однак у Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики заявили, що не планують її підтримувати.

Про це у вівторок, 16 листопада, повідомив голова комітету Микита Потураєв, пише Інтерфакс-Україна.

Ткаченко звільняється з посади міністра культури: як він виконував обіцянкиОлександр Ткаченко на посаді міністра культури виконав 46 відсотків обіцянок. 11 листопада він подав у відставку.

«Наш комітет не підтримує цю заяву. У нас була розмова з паном Олександром - і ми сподіваємося, що всі розбіжності будуть вирішені належним чином і міністерство продовжить працювати на чолі з чинним міністром Ткаченка. Такою є позиція, наскільки мені відомо, всіх членів нашого комітету», - сказав Потураєв.

При цьому заява міністра ще не зареєстрована у Раді.

«Завтра у нас засідання комітету, але цього питання на порядку денному немає. Завтра ми заслуховуватимемо кандидатів на посади членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, і це фактично єдине питання порядку денного», - уточнила заступник голови комітету Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, Ткаченко написав заяву про відставку 11 листопада. Причиною свого рішення він назвав те, що Кабмін вирішив забрати Держкіно у Міністерства культури без узгодження із відомством.

У «Слузі народу» повідомили, що підтримають відставку Ткаченка, хоча замінити його ніким.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: